Ç

Molta gent té associada el maltractament dels gossos de caça amb la figura dels galgos o llebres que són assassinats a diverses parts d’Espanya. Davant això, la gent mostra el seu repudi, alhora que es veu com un fet extern o “fora d’aquí”. Però, desgraciadament, res més lluny de la realitat. Catalunya és un territori abonat a la caça i, malauradament, ple de maltractament als gossos. Només fa falta apropar-se a una protectora d’animals i parlar amb els voluntaris per conèixer la veritat... els gossos de caçadors són molt abandonats a Catalunya i, quan arriben a les protectores, ho fan en un estat MOLT lamentable. D’aquesta manera, el tan preciat “oàsis català” és, en aquest cas també, una quimera.

Per desgràcia seva, la VERA és un d’aquests gossos, com es pot apreciar pel tall a la seva cua.

VERA va arribar a Caldes Animal al gener de 2013, darrera d’una voluntària que es trobava passejant a Kendo, com si hagués sortit de la nada, va aparèixer Vera. Es va posar molt contenta quan va veure a la voluntària, tot i que Kendo l’anava empaitant tota l’estona, Vera només volia estar al costat de la noia. Vera va seguir a la voluntària fins a Caldes Animal i allà va ser rebuda amb molt de carinyo per la nostra responsable, Kris. Vera només volia l’atenció i els mimitos dels què hi havia allà. Però quan va veure que havia de quedar-se dins una gàbia es va posar molt neguitosa i espantada. Però aviat vam descobrir, després dels primers dies d’adaptació normals i necessaris, una gosseta molt tranquil·la i divertida amb tots els gossets de la prote, especialment els petits com BANSI, POTTER, ... De fet, la VERA ha resultat ser de gran ajuda en la rehabilitació de POTTER, el Shar-pei que va arribar molt tocat física i emocionalment.

En relació amb el seu comportament amb la gent, la VERA és una gosseta genial per tothom i gaudeix amb la companyia de tots els voluntaris, especialment els nens. Vera és una gosseta súper carinyosa i afectuosa, quan et mira amb els seus ullets la seva careta s’il.lumina de felicitat i dolçor que s’acompanya per un graciós moviment de cueta.

Passejant, la VERA és una gosseta molt educada i tranquil·la que sembla gaudir dels passejos sabent que la seva època de desgràcia, fam, por i abandonament han acabat. I això que ella encara no sap que en poc temps, això esperem, trobarà una família que l’estimarà com ella es mereix.

Go to top